Petitie tegen plan voor verslaafdenopvang in Almeerse Oosterwold

ALMERE • Di 16 januari 2024 | 16:19 • Dinsdag 16 januari 2024 | 16:19

Bewoners van Almere Oosterwold zijn een petitie gestart tegen de mogelijke komst van een verslaafdenopvang in hun buurt. Ze vrezen voor overlast. De petitie is dinsdagmiddag ruim 220 keer ondertekend.

Het plan voor de verslaafdenopvang in Oosterwold werd vorige week bekend. Het moet een plek worden voor 36 mensen met een verslaving, in combinatie met een lichte verstandelijke beperking of psychiatrische problemen.

Kritiek omwonenden
De gemeente Almere liet weten rekening te houden met nabijgelegen kavels, woningen en bedrijven maar daar zijn omwonenden het niet mee eens. De WhatsApp-groep van de buurt stroomde al snel vol met kritiek.

In de petitie staat dat de woonvoorziening de veiligheid van bewoners en omliggende scholen en kinderdagverblijven in gevaar zou brengen, de opvang verkeerd publiek aantrekt zoals drugsdealers en het zou niet binnen de 'unieke regels' van de wijk passen.

Beoogde locatie

Ondertekenaars van de petitie hopen dat er wordt afgezien van Oosterwold als mogelijke locatie. Daarnaast hopen zij in de toekomst meegenomen te worden in de besluitvorming voor dit soort plannen.

Lees ook: Wethouder worstelt met locatie verslaafdenopvang: 'Je doet het nooit goed'

Nieuwe locatie om overlast te spreiden
De burgemeester en wethouders hebben in de wijk plan voor 30 vaste en zes tijdelijke woonplekken. Het moet een prikkelarme omgeving zijn waarin bewoners toegang hebben tot dagbesteding, begeleiding en huisvesting. Zo wil de gemeente de overlast van verslaafden in het centrum verspreiden over de stad.

Burgemeester en wethouders denken aan een locatie bij de Hippias van Elisweg in Oosterwold. De gemeenteraad moet de plannen nog bespreken en een definitief besluit nemen.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel