Verslaafdenopvang naar Oosterwold, WhatsApp-groep van de buurt ontploft

ALMERE • Do 11 januari 2024 | 18:06 • Donderdag 11 januari 2024 | 18:06

De WhatsApp-groep voor inwoners in de Almeerse wijk Oosterwold ontplofte nadat de gemeente bekend had gemaakt dat er mogelijk een verslaafdenopvang in de wijk komt. "Mensen maken zich zorgen", zegt een inwoonster. Zelf zegt ze er dubbele gevoelens bij te hebben.

Die zorgen worden veroorzaakt omdat niet helemaal duidelijk is wat er precies gaat komen en wat de gevolgen kunnen zijn. De gemeente liet weten dat het om een woonvoorziening gaat voor 36 mensen met een verslaving. Vaak ook in combinatie met een lichte verstandelijke beperking of psychiatrische problemen.

De meningen in Oosterwold lopen uiteen, blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. "Als we hier in de straat veilig kunnen wonen dan vind ik het geen probleem", zegt een bewoner. De familie tegenover hem is veel minder positief. Het gaat om een gezin waarbij de ouders zich vooral zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen. Tegen de plannen protesteren heeft volgens hen weinig zin. Ze gaan er vanuit dat de verslaafdenopvang er gaat komen.

Ik heb er gemengde gevoelens over", zegt een andere inwoner. Tegelijk heeft hij wel begrip voor de situatie dat verslaafden ook ergens moeten wonen. De gemeente Almere heeft de inwoners per brief geïnformeerd. "Die ligt al bij het oud papier" is één van de reacties. "Zolang ik hier rustig kan wonen vind ik alles prima", is zijn antwoord. Hij heeft geen zin om zich druk te maken over deze situatie.

Dat Almere voor Oosterwold heeft gekozen voor een verslaafdenopvang snappen sommige bewoners wel. "Er wonen hier niet zoveel mensen", zegt een bewoner die verwacht dat dan ook niet veel bezwaren worden gemaakt. Daar komt bij dat de bewoners van de opvang het liefst een prikkelvrij omgeving willen. Dat past bij Oosterwold.

"Wat ik nu heel fijn vind van deze wijk is dat ik eigenlijk nooit mijn huis of auto op slot hoef te doen", zegt een inwoonster. "Dat zal ik dan wel gaan doen denk ik", vervolgt ze. De komst van een verslaafdenopvang biedt volgens haar ook mogelijkheden voor de wijk. "Misschien is het mooi om daar eens vrijwilligerswerk te gaan doen", voegt ze er aan toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel