LTO Noord pauzeert samenwerking provincie bij terugdringen stikstof

FLEVOLAND • Za 9 april 2022 | 12:26 • Zaterdag 9 april 2022 | 12:26

Boerenbelangorganisatie LTO Noord doet voorlopig niet meer mee aan de gebiedsgerichte aanpak van stikstof in Flevoland. In een persbericht wordt geschreven dat de provincie perspectief mist voor de sector. “We hadden verwacht dat de provincie vol zou inzetten op innovatie, maar dat blijft tot nu toe uit”, zegt Nico Verduin van LTO Noord namens de Stikstofgroep Flevoland.

De stikstofgroep vindt dat stikstofdata in beeld moet worden gebracht. Om tot die data te komen zou er eerst een 0-meting plaats moeten vinden. “Pas als duidelijk is hoe dit zit weten we binnen welke randvoorwaarden we moeten denken", aldus Verduin.

Ook wil Verduin niet dat nog langer wordt gewerkt met vooraf ingetekende kaarten. “We moeten open in gesprek kunnen.” Krijgt de Stikstofgroep voldoende duidelijkheid, dan is zij van plan om weer met de provincie in gesprek te gaan. "Het afgelopen jaar hebben we ons als landbouw zeer constructief opgesteld. We verwachten eenzelfde houding vanuit de provincie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel