Zes bouwwerken op Floriadeterrein nog niet goedgekeurd door gemeente

ALMERE • Ma 11 april 2022 | 19:57 • Maandag 11 april 2022 | 19:57

Zes bouwwerken op het Floriadeterrein in Almere zijn twee dagen voor de opening van het evenement nog niet goedgekeurd door de gemeente. Het gaat om constructies waarvan de bouw eerder is gedoogd. Zonder de definitieve goedkeuring mogen de gebouwen niet open voor het publiek.

De zes bouwwerken zijn:
* Bijgebouw Floriade Mainstage
* Podium Urban Stage
* Paviljoen Weltevree
* Iglo Royal3D
* Poffertjeskraam
* TRI Groen

Gedoogbeslissing
Normaal gesproken mag pas begonnen worden met de bouw als daar een omgevingsvergunning voor is afgegeven. Aangezien de Floriade in tijdnood kwam, besloot het college van B en W in februari dat dit al mocht terwijl de vergunningsaanvraag nog liep. 'Omdat het in het belang van Almere is', zo was de motivatie. Het doorlopen van de reguliere procedures zou tot gevolg hebben dat de gebouwen niet op tijd klaar zouden zijn.

Verantwoordelijk wethouder Julius Lindenbergh maakte wel een belangrijk voorbehoud bij het afgeven van gedoogbeslissingen. "Het bouwwerk mag pas in gebruik worden genomen als de vergunning is verleend en is voldaan aan de geldende eisen voor constructieve veiligheid en brandveiligheid", zo gaf hij eerder aan.

Mogelijk komende dagen alsnog
In totaal zijn er voor de Floriade 31 gedoogbeslissingen genomen, antwoordt een woordvoerder van de gemeente op vragen van Omroep Flevoland. "Voor 25 van deze 31 zijn er inmiddels vergunningen afgegeven, voor zes loopt het proces nog."

Mogelijk volgt een definitieve vergunning voor de zes overgebleven bouwwerken de komende dagen alsnog. Woensdag is de officiële opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling in het bijzijn van koning Willem-Alexander. Vanaf donderdag kan iedereen de Floriade bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel