PVV vraagt aandacht voor klachten over deelscooters

ALMERE • Vr 15 april 2022 | 9:36 • Vrijdag 15 april 2022 | 9:36

De PVV in Almere wil van de gemeente weten hoe de overlast door deelscooters in de stad wordt aangepakt. De partij constateert dat er veel klachten zijn over de scooters van Go Sharing. De PVV zegt niet per se tegen de inzet van deelvoertuigen te zijn, maar maakt zich wel zorgen over de mogelijke negatieve bijeffecten.

Vlak na de start van de pilot verschenen er klachten op sociale media. Gebruikers zouden gevaarlijk rijden. En klanten zouden de scooters overal en nergens achterlaten.

De gemeente liet deze week tegenover Omroep Flevoland weten dat er afspraken zijn gemaakt over het aanpakken van overlast. De PVV wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat die afspraken precies zijn. De partij wijst er verder op dat 'Go Sharing een ware plaag is in Amersfoort en dat er al minimaal 20 scooters zijn uitgebrand'. De PVV wil weten of de gemeente dat heeft besproken met Go Sharing.

Ook wordt gevraagd wie de schade aan de openbare ruimte vergoedt als er een scooter uitbrandt of er door een onbekende of niet traceerbare gebruiker schade wordt veroorzaakt. De PVV denkt ook dat deelscooters aantrekkelijk zijn voor drugsdealers omdat het hen anonimiteit geeft waardoor ze lastig te achterhalen zijn.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel