Hertog nieuwe directeur Batavialand

LELYSTAD • Vr 15 april 2022 | 13:35 • Vrijdag 15 april 2022 | 13:35

Batavialand in Lelystad heeft een nieuwe directeur. Astrid Hertog gaat vanaf 1 juni aan de slag bij het erfgoedpark. Zij volgt Jan Vriezen op die in december stopte met zijn werk als directeur-bestuurder van Batavialand.

Volgens de raad van toezicht van Batavialand is gekozen voor Hertog vanwege haar enthousiasme, daadkracht en ruime culturele ervaring. De nieuwe directeur doet momenteel interimwerk in de culturele sector. Zo is ze adviseur erfgoed bij het BNG Cultuurfonds en toezichthouder bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daarnaast is ze bestuurslid van leder- en schoenenmuseum 'Het Schoenenkwartier' in Waalwijk.

De nieuwe bestuurder van Batavialand gaat de komende jaren aan de slag met de vernieuwingsplannen van het museum. Zij zegt ernaar uit te kijken om van het museum een eigentijdse en inspirerende culturele instelling te maken. "Mijn interesse in (maritieme) geschiedenis en archeologie komen mooi samen in het Erfgoedpark Batavialand", aldus Hertog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel