Huttenbouwweek Emmeloord zoekt 50 vrijwilligers

EMMELOORD • Vr 15 april 2022 | 17:09 • Vrijdag 15 april 2022 | 17:09

De huttenbouwweek in Emmeloord gaat dit jaar weer door, maar de organisatie zoekt nog naar vijftig tot zestig vrijwilligers. De bouwweek wordt in de tweede week van de zomervakantie georganiseerd. De vrijwilligers moeten een klein beetje kunnen timmeren, maar vooral kinderen aansturen en helpen bij het bouwen van de hutten.

"Op dit moment hebben we een stuk of veertig vrijwilligers, maar er mogen er nog wat meer bij", aldus Rutger de Vries van Stichting Huttenbouwweek Flevoland. "Je wil geen nee moeten verkopen omdat je te weinig begeleiding hebt." De huttenbouwweek kan voor het eerst in drie jaar weer doorgaan. "Het werd ook tijd", zegt De Vries. "De kinderen en vrijwilligers willen graag weer beginnen." Op de vrijdag moeten de spullen weer opgeruimd worden. Ook daarvoor worden nog mensen gezocht.

De huttenbouwweek is vooral bedoeld voor kinderen die zelf niet op vakantie kunnen. De kosten voor deelname zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het inkomen van de ouders. Inmiddels hebben al ruim veertig kinderen zich aangemeld voor het feest. "We kunnen er honderd tot 110 hebben, dus dat schiet al aardig op voor deze tijd van het jaar", aldus De Vries. "We krijgen het iedere keer vol. De kinderen vinden het hartstikke leuk. Op maandag gaan ze meteen fanatiek los en willen ze zoveel mogelijk alleen maar timmeren." Naast het bouwen worden er van dinsdag tot donderdag ook andere activiteiten georganiseerd. Op vrijdag sluit de week bij de atletiekbaan.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan op de website van de huttenbouwweek of mail naar huttenbouw@live.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel