Subsidie beschikbaar voor maatschappelijke doelen

FLEVOLAND • Di 19 april 2022 | 6:23 • Dinsdag 19 april 2022 | 6:23

Deze week kunnen er snelle subsidies aangevraagd worden voor maatschappelijke doelen. In het kader van de Maex Impuls Flevoland is in totaal 20.000 euro beschikbaar.

Het Mechanisch Erfgoed Centrum (MEC) in Dronten kreeg vorig jaar 2500 euro uit het fonds. Het museum met oude machines en werktuigen wil meer mogelijkheden voor dagbesteding gaan aanbieden en dit ook professioneler gaan doen. Dankzij geld uit de Maex-subsidie kon het MEC iemand inhuren om het museum te begeleiden bij een aanvraag bij de gemeente.

Dagbesteding uitbreiden
De dagbesteding is bedoeld voor mensen zoals Robert Bevaart. Hij heeft autisme en is 2 tot 3 dagen bij het MEC aan het werk in het kader van dagbesteding. Hij onderhoudt machines en is naar eigen zeggen bij het MEC helemaal op zijn plaats. "Je kunt ook ergens in een centrum spelletjes doen of op een zorgboerderij tussen de dieren gaan zitten, maar dat is niet mijn ding. Mijn passie is techniek," aldus Bevaart. MEC wil in de toekomst meer mensen als Robert een plek kunnen bieden.
Subsidie makkelijk aan te vragen
Met behulp van de Maex-subsidie zijn nu de eerste stappen gezet om een echte zorglocatie te worden. De subsidie was volgens Nadine Huisman van het MEC gemakkelijk aan te vragen.

Initiatieven die ook denken dat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de lokale of regionale samenleving mogen tot volgende week dinsdag een aanvraag indienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel