'Wolf' gezien bij Kuinderbos, Zoogdiervereniging niet overtuigd

BANT • Di 19 april 2022 | 12:48 • Dinsdag 19 april 2022 | 12:48

Het dorp Bant is in de ban van een vermeende wolf. Een vrouwtjeswolf zou zondag zijn gezien aan de Wellerzandweg en drie schapen in de omgeving hebben doodgebeten. Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging is niet overtuigd. "Het kan ook een ontsnapte Saarlooswolfshond of Tsjecho-Slowaakse wolfshond zijn", zegt hij.

Het is het gesprek van de dag in Bant. Meerdere mensen zagen zondag in de omgeving van het Kuinderbos een dier lopen dat op een wolf leek. Willem van der Wal jaagt in het gebied. Hij is ervan overtuigd dat het om een wolf ging. "Mijn collega Ivo had het dier gespot", zegt hij. "Toen keek ik nog eens naar de beelden gemaakt vanuit zijn auto en toen was voor heel snel de conclusie getrokken." Hij hoopt dat het onderzoek naar de doodgebeten schapen duidelijk maakt dat het om een wolf ging.

Sceptisch
Toch is de Zoogdiervereniging sceptisch. Deze vereniging heeft een zogenoemd wolvenmeldpunt. Daar kwamen zondag meerdere meldingen binnen, waarvan drie met beeldmateriaal. Op basis van de beelden kan Lelieveld niet zeggen of het om een wolf gaat. De kenmerken van het dier geven geen uitsluitsel, zegt hij. "Dat komt omdat de beeldkwaliteit onvoldoende is. Een Saarlooswolfshond of een Tsjecho-Slowaakse wolfshond kan ook grote afstanden afleggen en schapen doodbijten."

Volgens boswachter Harco Bergman van het Kuinderbos zou het uniek zijn als het om een wolf gaat. Dat zou dan de eerste wolf in de Noordoostpolder zijn. Toch denkt Staatsbosbeheer dat het om een hond gaat omdat het vaak honden zijn die schapen doodbijten, aldus de natuurorganisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel