Online recensies Floriade: teleurstelling over feit dat park nog niet af is

ALMERE • Di 19 april 2022 | 16:55 • Dinsdag 19 april 2022 | 16:55

Bezoekers van de Floriade in Almere klagen in online recensies over het feit dat het park nog niet volledig af is. Verschillende paviljoens zijn nog gesloten en ook de bloemen en planten laten in de ogen van het publiek te wensen over. De tuinbouwexpositie is sinds donderdag open voor het publiek.

"Op zich een prima tentoonstelling om te wandelen en veel te zien. Alleen is er nog veel niet af en zijn er nog veel kale plekken", zo schrijft iemand op Google Maps na een bezoek op eerste paasdag. "Om eerlijk te zijn vind ik de ticketprijs voor het park veel te duur."

Nog in aanbouw
"Het is gewoon nog lang niet af. De ontvangst was rommelig met scanners die niet werkten", zo luidt één van de vele andere kritische reacties. "Geen plattegrond gekregen, geen idee wat de route was. Heel veel gebouwen waren dicht of nog in aanbouw. Parkeren was ook bijzonder vaag. Geen instructie en de parkeerkaart (€15) was uiteindelijk niet nodig, de poort stond gewoon open."

"Misschien is het over een paar maanden beter"

— Bezoeker in recensie

Veel mensen benoemen verder de slechte staat van het groen: "Enorme teleurstelling. Floriade was nog helemaal niet af. Grote kale velden en bouwwerkzaamheden. Heel anders dan wat je op basis van de site mag verwachten. Misschien is het over een paar maanden beter maar ik ga er niet nogmaals kaarten voor kopen."

Hoe reageert de organisatie op de klachten?
Volgens de Floriade was het een gezellig Paasweekend met veel internationale bezoekers. De organisatie komt begin juli met bezoekerscijfers naar buiten. De Floriade spreekt over "een succesvolle opening, zeker als we in ogenschouw nemen de tegenslagen die we met name door Covid bij de voorbereidingen hebben gehad", zo schrijft de organisatie in een persbericht.

Een aantal landenpaviljoens heeft volgens de Floriade helaas vertraging opgelopen. Bijvoorbeeld het Suriname-paviljoen is eind deze week klaar, zo schrijft de organisatie. Feedback van de bezoekers wordt serieus genomen "en daar acteren we op".

De slechte recensies komen niet alleen van Nederlandse bezoekers, ook verschillende Duitsers en Engelsen doen hun beklag. Het feit dat wel de volle toegangsprijs betaald moet worden, terwijl nog niet alles af is, zit mensen niet lekker. Op het internationaal georiënteerde Tripadvisor hebben de negatieve beoordelingen de boventoon.

'Graszoden gewoon neergelegd'
Iemand die het evenement 4 van de 5 sterren geeft omschrijft de grote parkeerplaats en shuttlebus als een positieve ervaring. Maar over terrein is deze bezoeker minder te spreken. "Eenmaal op het park toch nog wat gebouwen die nog lang niet af zijn, met alle rommel die erbij ligt. Graszoden die gewoon zijn neergelegd en waar dan geen aandacht aan wordt besteed. Maar voor de rest mooi aangelegd en goed begaanbaar, veel toiletgebouwen en een terrein met foodtrucks en zitgelegenheid."

Kinderziektes
De eerste dagen van het evenement kenmerken zich verder door een aantal kinderziektes. Zo functioneren de ticketscanners bij de kabelbaan nog niet goed. Daardoor kan niet gecontroleerd worden of iemand al een ritje gemaakt heeft.

Bij het toegangskaartje van de Floriade is één enkele rit met de kabelbaan inbegrepen. Bezoekers kregen de afgelopen dagen van personeel te horen dat ze meerdere keren mochten instappen. Ook bij de pendelboot over het Weerwater konden de eerste dagen geen tickets gescand worden, zo laten bezoekers weten.

Parkeerplaats bij lange na niet vol
Voorafgaand aan het evenement hebben de gemeente Almere en Floriade BV aangegeven dat er geen tussentijdse bezoekersaantallen gepubliceerd worden. Hoeveel mensen afgelopen dagen een bezoek hebben gebracht aan het terrein is dan ook niet bekend.

Wat wel opviel is dat de parkeerplaats bij Nobelhorst de afgelopen dagen bij lange na niet vol stond. De Floriade heeft de Paasdagen gecategoriseerd als 'middenseizoen', de echt drukke dagen worden pas op een later moment verwacht.

De parkeerplaats op zaterdagmiddag:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel