Ontruiming dreigt voor onbevoegde kaakchirurg door huurschuld

ALMERE • Wo 20 april 2022 | 15:49 • Woensdag 20 april 2022 | 15:49

Een onbevoegde kaakchirurg in Almere dreigt nu ook zijn praktijkruimte te verliezen. Dat werd woensdag duidelijk in de rechtbank in Almere. Daar diende een zaak die zijn verhuurder tegen de man heeft aangespannen.

De kaakchirurg heeft een huurachterstand van 30.000 euro in zijn praktijkruimte in de Schoutstraat in Almere. Zijn verhuurder, zijn collega's in hetzelfde pand, hebben er geen vertrouwen in dat die achterstand ooit wordt ingelopen. Zeker nu de de kaakchirurg uit het BIG-register is geschrapt en de praktijk door de inspectie is gesloten.

De kaakchirurg heeft de huurachterstand de afgelopen 5 jaar opgebouwd. De man had nog niet gereageerd op aanmaningen van zijn verhuurder. Op de zitting vertelde hij dat er achterstallig onderhoud was. Voor hem was dat de reden om de huur niet te betalen. De kaakchirurg voelt zich onder druk gezet. Hij krijgt nu minder voor zijn praktijk, als hij het pand verlaat. De man voelt zich ook zwart gemaakt in de media.

Het achterstallig onderhoud is een verzonnen argument, vond de advocaat van het Ortho Centrum Almere. De rechter maakte al tijdens de zitting heel duidelijk dat er een grote huurachterstand is, die leidt tot ontruiming. Zij adviseerde de kaakchirurg dringend om een gesprek aan te gaan en afspraken met de verhuurder te maken.

De partijen maakten daarna een afspraak om elkaar te zien. De rechter hoort vrijdag of de kaakchirurg en zijn verhuurder een regeling hebben getroffen. Anders wijst zij over twee weken vonnis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel