Speeltuin Schateiland kampt met vrijwilligerstekort

LELYSTAD • Vr 22 april 2022 | 15:19 • Vrijdag 22 april 2022 | 15:19

Speeltuin Schateiland in de Waterwijk in Lelystad kampt met een vrijwilligerstekort. Daardoor gaat de speeltuin nu twee dagen per week dicht.

Dat is jammer, vindt Sandra van Oort, de voorzitter van stichting achter de speeltuin. "We hebben gewoon te weinig vrijwilligers, wie weet moeten we op den duur wel helemaal dicht".

De speeltuin is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur tussen april en september. Er zijn dan vrijwilligers nodig om de winkel en het groen te beheren en een beetje op de kinderen te letten. Tijdens Pasen kwamen er nog 400 ouders en kinderen paaseieren zoeken. Van Oort weet niet waarom er zo weinig vrijwilligers zijn: "Ik weet niet waarom mensen dit niet willen. Misschien hebben ze te weinig tijd voor andere dingen naast hun werk of iets".

"Wij zoeken nog tenminste een stuk of 10 personen, man of vrouw van tenminste 18 jaar, welke een of twee middagen per week van 12 tot 17 uur deze taak op zich willen nemen en daarmee de druk op die paar vrijwilligers willen verlichten". Daarmee kan Van Oort zorgen dat het voor alle vrijwilligers ook leuk en gezellig werken blijft.

In april vorig jaar werd er nog een doneeractie gestart omdat de speeltuin financieel in zwaar weer zat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel