Nauwelijks minder aanmeldingen voor Porteum ondanks opstartproblemen

LELYSTAD • Ma 25 april 2022 | 7:00 • Maandag 25 april 2022 | 7:00

Er zijn iets minder aanmeldingen van leerlingen voor het nieuwe schooljaar voor Porteum in Lelystad. De nieuwe school voor voortgezet onderwijs heeft sinds de opening te kampen met opstartproblemen. Maar leerlingen blijven daar niet massaal om weg, zegt schoolbestuurder Barry Lommen. Hij is tevreden met de aanmeldingen.

Voor het nieuwe schooljaar hebben zich 688 leerlingen aangemeld. Dat zijn er 34 minder dan vorig jaar.

Het havo/vwo en de afdeling vmbo-basis/kader werden onlangs beoordeeld als zeer zwak. De theoretische leerweg van het vmbo kreeg een onvoldoende. Toch blijkt nu dat het aantal nieuwe aanmeldingen hierdoor niet drastisch is teruggelopen. "Een daling valt nooit mee. Maar als je het afzet tegen de moeilijke start die we hebben gehad, zie je eigenlijk dat in de loop van de tijd ouders en leerlingen het vertrouwen herkregen hebben in Porteum", aldus Lommen.

De nieuwe middelbare schoolgemeenschap Porteum vervangt sinds vorig schooljaar de SGL, De Rietlanden en Arcus. Voor middelbare scholieren is er sinds deze samenvoeging in Lelystad minder te kiezen. De enige andere middelbare school in de stad is Aeres. Deze 'groene' school zag volgens Lommen het aantal aanmeldingen licht stijgen. Ook gaan er volgens de Porteum-bestuurder niet meer scholieren naar scholen in bijvoorbeeld Dronten en Harderwijk. "Het aantal leerlingen dat naar Harderwijk en Dronten ging, is vorig jaar omlaag gegaan. Die trend zet zich voor komend jaar door.

Lommen ziet het komende schooljaar met vertrouwen tegemoet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel