A6 korte tijd dicht voor reddingsactie kat Toto

EMMELOORD • Ma 25 april 2022 | 11:44 • Maandag 25 april 2022 | 11:44

Een kat in het nauw heeft de hulpdiensten in Emmeloord maandagochtend veel werk bezorgd. Het dier was op een viaduct terecht gekomen aan de buitenkant van een hekwerk en kon er niet meer van af. Na een reddingsactie is de kat, die Toto heet, veilig naar beneden gehaald.

Het dier zat boven snelweg A6 bij Emmeloord ter hoogte van het Van der Valk hotel. Hij werd ontdekt door een automobilist. Die dacht in eerste instantie dat het om een schoen of een laars ging, maar toen hij dichterbij ging kijken bleek het om een kat te gaan die vastzat. Dierenambulance Witte Gerrit werd erbij geroepen "Hij zat op een onmogelijke plek, hij kon er niet meer van af", vertelt Gerdina Visscher van de dierenambulance. Daarom hebben ze de brandweer ingeschakeld.

Hoogwerker
Voor de veiligheid van de kat en de weggebruikers kozen de hulpverleners om het dier te benaderen met een hoogwerker uit Lelystad. Tijdens de actie is de A6 korte tijd afgesloten geweest. Voor het geval de kat zou springen, stonden collega's met een groot gespannen zeil op de grond. Maar dat bleek niet nodig. Na een vlotte reddingsactie is de kat overgedragen aan de dierenambulance. Zij hebben het dier laten controleren bij een dierenarts.

'Die ken ik'
De dierenarts herkende het dier als kat Toto. "Ik ken deze kat, die heb ik ooit gecastreerd!", zei ze. Toto's baasje vertelde de dierenarts dat hij al een tijdje op pad was. "Maandagochtend is hij van huis vertrokken, dus hij heeft er een paar uur gezeten". Visscher van de dierenambulance vertelt dat het dus allemaal goed is afgelopen met Toto. "Hij loopt nu weer vrolijk in huis, en heeft alweer lekker gegeten".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel