Bouw wandel- en fietsbrug Porteum in nieuwe fase

LELYSTAD • Vr 29 april 2022 | 6:00 • Vrijdag 29 april 2022 | 6:00

Vier brugdelen voor de nieuwe wandel- en fietsbrug tussen de middelbare school Porteum en de Landstrekenwijk worden vrijdagochtend in Lelystad op hun plek gehesen.

De 150 meter lange brug wordt aangelegd om de fietsveiligheid te verbeteren. Sinds het Porteum vorig jaar is geopend, zijn er veel jongeren die vanuit de Landstrekenwijk de Middendreef moeten oversteken om bij de scholencampus te komen. De brug gaat over de dreef.

De brugdelen zijn zo groot en vooral zwaar dat ze met een speciaal transport in de nacht van donderdag op vrijdag van de bouwlocatie in Harlingen naar Lelystad zijn gebracht. Vanaf 07.00 uur worden delen geplaatst. Dit duurt waarschijnlijk de hele ochtend.

21.000 kilo
Het zwaarste brugdeel weegt 21.000 kilo. Het hijsen wordt gedaan met een 72 meter hoge telescoopkraan. De verkeershinder is naar verwachting minimaal en wordt zo beperkt mogelijk gehouden door de inzet van verkeersregelaars.

In totaal komen er 13 brugdelen. In maart werden de eerste vier delen al geplaatst. Eind mei moet de brug klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel