Gemeente legt fietsbrug aan voor scholencampus

LELYSTAD • Wo 1 december 2021 | 20:21 • Woensdag 1 december 2021 | 20:21

Vanwege de nieuwe scholengemeenschap Porteum in Lelystad komt er een fiets- en wandelbrug over de Middendreef. De oversteek wordt vanaf maandag 6 december aangelegd, laat de gemeente Lelystad weten. De brug komt te liggen tussen de straten Oostermoer en Grietenij, zodat leerlingen van Porteum op een veilige manier vanuit de Landstrekenwijk naar school kunnen.

Door de nieuwe scholencampus is het aantal fietsers in de omgeving van Porteum flink toegenomen, zegt de gemeente. Om de fietsveiligheid zo snel mogelijk te verbeteren, is besloten om nog dit jaar een oversteek te maken over de Middendreef. Het wordt een brug gebaseerd op de constructie van een zeventiende-eeuws schip. Daar kwam de architect mee nadat de gemeente vroeg om een sierlijke, transparante en in het landschap passende oversteek.

Vanwege de aanleg van de brug zal een deel van de Middendreef van maandag 13 tot en met vrijdag 17 december afgesloten zijn. Dat gebeurt vanwege heiwerkzaamheden. De dreef zal ook in maart volgend jaar deels dicht gaan, omdat dan de brugdelen in de oversteek worden gehesen. Die maand moet de fiets- en voetgangersbrug ook in gebruik worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel