Nieuwe rotonde Biddingringweg geopend voor verkeer

DRONTEN • Vr 29 april 2022 | 6:00 • Vrijdag 29 april 2022 | 6:00

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde op het kruispunt Biddingringweg/Dronterweg zijn afgerond. De nieuwe rotonde is in de loop van vrijdagmiddag opengesteld voor het verkeer. De provincie startte de werkzaamheden op 7 maart. Het werk kostte enige tijd omdat is gekozen de rotonde te maken van beton.

"Beton heeft als voordeel dat het zo'n 60 jaar meegaat, waar asfalt om de 15 jaar moet worden vervangen", zegt Gerrit Bos, projectleider van de werkzaamheden. "Het nadeel is wel dat beton veel tijd nodig heeft voordat het voldoende hard is geworden voor het verkeer."

Gevaarlijke kruising
De provincie besloot het oude kruispunt te vervangen door een rotonde vanwege de verkeersveiligheid. "Dit verkeerspunt was één van de gevaarlijke kruisingen in de provincie", zegt Bos. "Fietsers moesten hier oversteken en het verkeer kon hier wel hard rijden. Dat kan nu niet meer. Het maakt niet uit uit welke richting je komt, je moet afremmen."

De middencirkel van de rotonde bestaat nu nog uit kale grond, maar dat blijft niet zo. "Er komen stalen elementen op te staan met daarin beplanting. Maar daar wachten we nog even mee. Dat komt omdat er nog een groot windmolentransport aan komt en we willen voorkomen dat we dat dan weer moeten afbreken." Die beplanting zal naar verwachting aan eind 2023 aangebracht worden.

Andere wegwerkzaamheden
Dat de rotonde opent, betekent nog niet dat alle werkzaamheden zijn afgerond. Direct na de opening van de rotonde start de provincie Flevoland met het werk aan de Dronterweg, tussen de rotonde 'De West' en rotonde 'De Zuid'. Van maandag 2 tot zaterdag 7 mei wordt dit weggedeelte voorzien van een nieuwe laag asfalt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel