Relatief meeste kinderen in de jeugdzorg in Zeewolde

FLEVOLAND • Vr 29 april 2022 | 8:36 • Vrijdag 29 april 2022 | 8:36

In Zeewolde krijgen naar verhouding de meeste kinderen jeugdzorg binnen de provincie Flevoland. Het gaat om 12,3 procent van de jongeren, blijkt uit cijfers van het CBS. Op Urk is dat met 6,7 procent het laagst.

Landelijk krijgt een op de tien jongeren een vorm van jeugdzorg, meldt het CBS. Het gaat om jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Het grootste deel valt onder jeugdhulp; die is er voor kinderen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen.

Almere (10,6 procent), Lelystad (10,3 procent) en Noordoostpolder (9,9 procent) zitten rond het landelijk gemiddelde. Noordoostpolder zit er met 8,5 procent net als Urk onder.

Volgens het CBS zijn er meerdere oorzaken voor de regionale verschillen. Zo spelen sociaaleconomische omstandigheden een rol, maar tellen ook beleidskeuzen die gemeente maken bij het inrichting van de jeugdzorg een rol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel