Al 2000 handtekeningen tegen bezuinigingen speeltuin Almere Haven

ALMERE • Vr 29 april 2022 | 14:07 • Vrijdag 29 april 2022 | 14:07

De petitie tegen de bezuinigingen bij de Speelhaven in Almere Haven is al ruim 2000 keer getekend. Bij de speeltuin is nu nog een beheerder die toezicht houdt, maar die verdwijnt mogelijk omdat er geen geld meer voor is.

Ook de toiletten gaan dan waarschijnlijk dicht, fietsen en skelters verdwijnen en het water wordt afgesloten. Een groep buurtbewoners is boos over de bezuinigingen en is daarom de petitie gestart. De buurtbewoners vinden dat het toezicht moet blijven en ook de bijbehorende faciliteiten omdat de speeltuin druk wordt bezocht. Ze zijn bang dat ouders hun kinderen niet meer naar Speelhaven laten gaan als het toezicht weg is.

Gemeentelijk subsidie is al gestopt
Het beheer wordt gedaan door welzijnsorganisatie De Schoor. De gemeentelijke subsidie die ze voor het werk krijgen is op 1 januari al gestopt vanwege bezuinigingen. Ze hebben een ander potje aangesproken om het werk nog overeind te houden, maar er moet wel een structurele oplossing komen. Die is tot nu toe nog niet gevonden.

De buurtbewoners willen met de petitie het belang van het toezicht onderstrepen en ook het voortbestaan van Speelhaven in zijn algemeenheid. Ze hopen met hun actie de politiek in beweging te krijgen.

10.000 handtekeningen
Eén van de initiatiefnemers van de petitie, oud-persfotograaf Bob Friedländer, laat weten dat hij onlangs nog contact heeft gezocht met de gemeente en nog wacht op een reactie. "En als we 10.000 handtekeningen hebben, dan gaan we ze aanbieden bij de burgemeester, samen met de kinderen natuurlijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel