Foodtruck als hobby voor vrienden

CREIL • Zo 1 mei 2022 | 18:30 • Zondag 1 mei 2022 | 18:30

Het is waarschijnlijk de meest opzienbarende foodtruck van ons land: De Frijheid. Een jaar geleden bouwden Richard Faber en Han Matthijsen uit Creil een soort rijdend eetcafé. Nu bakken ze hamburgers en roken ze zalm op festivals. In hun vrije tijd, want het uitbaten van de foodtruck is een hobby. Dit weekeinde stond De Frijheid op het Tulpenbelevingsveld in hun woonplaats.

De aanleiding voor de twee vrienden om met het foodtruck-avontuur te beginnen, is op z'n minst apart te noemen. "We werden allebei 50 en we hadden geen hobby. Wel een vrouw, kinderen en werk, maar nul hobby’s", legt Faber uit. Een foodtruck, dat leek ze wel wat. "Maar we wilden niet achter zo’n raampje staan, dus toen zeiden we: we maken een rijdend eetcafé."

Foodtruck met terras en slaapkamer
De mannen hadden vier eisen. "De zijkant moest open kunnen slaan, zodat we een terras konden maken", zegt Matthijsen. "Verder wilden we sloophout aan de buitenkant en van die oude, verroeste plaatjes op het dak." Laatste eis was een slaapplaats. "Als het dan eens gezellig is op een feestje, dan hoeven we niet terug naar huis te rijden."

Vorig jaar bouwden de twee vrienden de 12 meter lange blokhut op wielen, inclusief barbecue, gasfornuis en zalmrookoven. "Ik denk dat we er beiden meer dan duizend uur mee bezig zijn geweest", aldus Faber. Toen was Foodtruck de Frijheid klaar voor gebruik.

Leuke mensen ontmoeten
Faber en Matthijsen zijn nu enkele tientallen feesten en partijen en een vakantie naar Portugal verder. "We wilden eropuit trekken en leuke, vrolijke mensen ontmoeten. Dat is gelukt." Door alle ervaringen weten de twee vrienden inmiddels wat ze wel en niet willen. "Particuliere feestjes, dat doen we niet meer zo veel. We willen vooral op zaterdagen naar festivals, en liefst buiten onze regio. Dingen die we leuk vinden. We hebben ook geen verdienmodel, het is puur hobby en dat moet het ook blijven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel