'Geen voorrang voor Oekraïners bij sociale huurwoningen'

FLEVOLAND • Wo 4 mei 2022 | 12:53 • Woensdag 4 mei 2022 | 12:53

De weerstand tegen voorrang voor Oekraïense vluchtelingen bij het toekennen van een sociale huurwoning is in Flevoland met 77 procent tegen het hoogst van heel Nederland. Landelijk gaat hem om 60 procent. Dat blijkt uit een enquête van ANP/LocalFocus in samenwerking met Kieskompas.

Oekraïners komen op dit moment helemaal niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Het kabinet is wel bezig met een Nationaal Programma voor hun opvang. Dat gaat alleen om zorg, onderwijs, werk en sociale voorzieningen.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben bijna 50.000 Oekraïners zich ingeschreven bij gemeenten in Nederland ingeschreven. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verwacht ook niet dat er een speciale voorrangsregeling komt voor Oekraïners. "Sociale huurwoningen zijn bedoeld voor allerlei groepen, niet alleen Oekraïners", zegt een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel