'Overlast van deelscooters neemt af'

ALMERE • Do 5 mei 2022 | 7:22 • Donderdag 5 mei 2022 | 7:22

De overlast van gedeelde scooters en fietsen in Almere neemt af. Dat zegt Go Sharing, die sinds april deelvoertuigen verhuurt. Vlak na de start verschenen er klachten op sociale media over gebruikers die gevaarlijk zouden rijden en de scooters overal en nergens zouden achterlaten. Volgens Go Sharing neemt het aantal meldingen daarover af.

Almeerders moesten de eerste paar weken nog even wennen aan het deelvervoer, vertelt Go Sharing. Het bedrijf zegt de overlast zoveel mogelijk te beperken. Allereerst door gebruikers aan te spreken en als dat nodig is een boete op te leggen.

Beloning voor goed gedrag
Daarnaast wordt goed gedrag beloond met gratis rijminuten. Verder kunnen gebruikers voor een lager bedrag een voertuig meenemen vanaf een plek die daar minder geschikt voor is. Zo wordt de scooter daar eerder weggehaald.

Sinds april kunnen gebruikers via een app van het bedrijf op allerlei plekken in de stad een elektrische scooter of fiets pakken. De klant betaalt per rit. De pilot duurt twee jaar. Volgens de gemeente waren er in april meer dan 25.000 ritten met de deelvoertuigen. De scooters worden soms wel vijf keer per dag door verschillende mensen gebruikt, zegt de gemeente.

Parkeervakken in het centrum

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel