Flyby's voor jubilerende Vliegclub Flevo

LELYSTAD • Za 7 mei 2022 | 16:10 • Zaterdag 7 mei 2022 | 16:10

Vliegclub Flevo is dit jaar 50 geworden en dat werd zaterdag gevierd met de aanwezigheid van bijzondere oude vliegtuigen en flyby's. De vliegclub is zelfs ouder dan de luchthaven, vertelt voorzitter van de vliegclub Tom van den IJssel. "Het vliegveld is opengegaan toen de vliegclub al opgericht was." Volgend jaar bestaat Lelystad Airport 50 jaar.

De organisatie rekende op zo'n 400 bezoekers die de bijzondere vliegtuigen op de grond én in de lucht konden aanschouwen. Naast het bewonderen van de vliegtuigen konden ook lezingen over de luchtvaart bijgewoond worden. Een van die lezingen werd verzorgd door astronaut André Kuipers, die al 25 jaar lid is van de vliegclub in Lelystad.

"Ik ben hier vlieglessen gaan nemen en ben eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik vlieg hier nog steeds", aldus Kuipers. "Het is hier heerlijk op het veld. Zeker 's avonds als de zon omlaaggaat en het stil is op het veld. Dat is prachtig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel