Ook Dronten hanteert landelijke richtlijn inkomensgrens aanvragen energietoeslag

DRONTEN • Ma 9 mei 2022 | 15:07 • Maandag 9 mei 2022 | 15:07

Ook de gemeente Dronten volgt de landelijke richtlijn bij het verstrekken van de energietoeslag. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Alle gemeenten in Nederland keren de komende weken 800 euro per huishouden uit. Mensen met een bijstandsuitkering of die gebruikmaken van een minimaregeling hebben dit bedrag in de meeste gevallen al automatisch ontvangen. Wie net boven dit minimum zit, moet de toeslag aanvragen.

Het Rijk heeft besloten dat het aanvragen van een toeslag mogelijk is voor alle huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. Het Rijk kan gemeenten niet verplichten zich eraan te houden, omdat de gemeente daar zelf verantwoordelijk voor is.

In een eerdere versie van dit bericht werd gemeld dat de gemeente Dronten een grens van 110 procent aanhield. Daardoor zouden minder mensen de toeslag aan kunnen vragen. In Nederland waren er maar vijf gemeenten die een lagere inkomensgrens hanteren voor de toeslag. Maandagmiddag liet de gemeente weten de grens naar 120 te hebben opgehoogd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel