Schoolkinderen uit Ens schrijven mee aan kinderboek

SCHOKLAND • Di 10 mei 2022 | 16:18 • Dinsdag 10 mei 2022 | 16:18

In de oude kerk op Schokland werd dinsdag een bijzonder boek gepresenteerd. Het kinderboek met de titel 'Het uur tussen hond en wolf' van schrijver André Nuyens is namelijk samen met de kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Horizon in Ens geschreven.

Nuyens ging verschillende keren naar de schoolkinderen toe om ze te vertellen in welke tijd het boek speelt en hoe die tijd er toen uit zag. Vervolgens moesten de kinderen hun fantasie gebruiken en een deel van het boek schrijven.

"Het is heel leuk om met kinderen een boek te schrijven", vertelt Nuyens. "Kinderen zijn heel spontaan en het brainstormen en het meedenken gaat eigenlijk vanzelf. De sfeer was heel goed."

Tijdens de presentatie op Schokland kregen alle medeauteurs hun eigen exemplaar van het boek en speelde een aantal kinderen een paar passages uit het boek na.

"Ik vond het heel leuk, interessant en je leert er heel veel van", vertelt Saskia Balk. "We hebben een hoofdstuk geschreven in het jaar 1600 en één in de huidige tijd. Ik vond het allebei leuk, maar in het jaar 1600 kon je meer je fantasie gebruiken en dat vond ik leuk."

"Ik heb er veel van geleerd", vertelt Thomas Barkhuis. "Vooral over de heksen en hoe ze toen werden veroordeeld en wat voor straf ze dan kregen. Ik heb vooral veel fantasie gebruikt tijdens het schrijven."

Het boek 'Het uur tussen hond en wolf' van schrijver André Nuyens en de kinderen ligt inmiddels in de boekhandel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel