Goed kwartaal voor maker laadpalen

ALMERE • Wo 11 mei 2022 | 7:41 • Woensdag 11 mei 2022 | 7:41

Energiespecialist Alfen uit Almere blijft groeien. De producent van onder andere laadpalen en energieopslagsystemen had in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 95,5 miljoen euro, 77 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De omzetgroei was volgens het bedrijf vooral te danken aan de verkoop van laadpalen voor elektrische auto's. De was bijna drie keer hoger dan een jaar geleden (+185 procent). De tak die slimme elektriciteitsoplossingen levert, zoals energieprojecten in de tuinbouw of de bouw van velden met zonnepanelen, groeide met 23 procent minder hard.

Topman Marco Roeleveld is bezorgd over het wereldwijde tekort aan onderdelen. Dat zorgde vorig jaar door de snelle economische groei al voor problemen, maar door de Russische invasie van Oekraïne is deze druk toegenomen, zegt Roeleveld. "Onze teams komen dagelijks samen om mogelijke tekorten aan componenten te beheren en te scannen."

Alfen denkt op basis van het eerste kwartaal dat de omzet dit jaar uitkomt op rond de 400 miljoen euro. Dat is 50 miljoen euro meer dan het bedrijf eerder verwachtte. Alfen had al een goed jaar achter de rug. In 2021 boekte het Almeerse bedrijf 77 procent meer winst dan in 2020.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel