Problemen bij Noordersluis verholpen

LELYSTAD • Wo 11 mei 2022 | 13:02 • Woensdag 11 mei 2022 | 13:02

De problemen met de Noordersluisbrug in Lelystad zijn verholpen. Dat zegt de provincie. Volgens een woordvoerder is het aansturingssysteem opnieuw afgesteld waardoor het brugdek niet meer langdurig open blijft staan. De aannemer werkt nog aan het nieuwe systeem voor het schutten van de scheepvaart. Het schutten gaat te langzaam voor schepen die vanaf het Markermeer komen.

Volgens de provincie komen de problemen met de Noordersluis door de hoge leeftijd van de brug en sluis in combinatie met een modern aansturingssysteem. Het luistert nauw om dat op elkaar af te stellen, zegt een woordvoerder. Door storingen bleef de Noordersluisbrug in april meerdere keren openstaan. Dat duurde één tot twee uur.

Sluis
Wie met een schip vanaf het Markermeer de polder in wil moet voorlopig nog rekening houden met een langere schuttijd. De aannemer kijkt naar het probleem met het aansturingssysteem van de sluis. Ook dat systeem moet nog beter worden afgesteld, zegt de woordvoerder. De provincie hoopt dat het probleem met de sluis zo snel mogelijk is opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel