'Aantal incidenten bij station Lelystad gehalveerd'

LELYSTAD • Wo 11 mei 2022 | 13:25 • Woensdag 11 mei 2022 | 13:25

Sinds de sluiting van twee ingangen bij het station in Lelystad is het aantal incidenten gehalveerd. Dat meldt de NS. De ingangen in de onderdoorgang aan de Visarenddreef zijn sinds februari gesloten.

De twee ingangen werden gebruikt door zwartreizigers en overlastplegers, wat vaak leidde tot agressie in de trein of op het station. Er zou nu minder misbruik gemaakt worden van de noodknop en ook poortjes worden niet meer ingetrapt.

De sluiting van de ingangen duurt in ieder geval nog tot augustus. Daarna wordt gekeken of de ingang ook in de toekomst dicht blijft.

Vragen over veiligheid
De lokale PvdA-fractie stelde in februari vragen over de sluiting, aan het dagelijks bestuur van de stad. Volgens de partij parkeren veel treinreizigers hun fiets in de stalling bij Botter 15 en moeten ze nu een drukke rotonde oversteken. De NS heeft daarover naar eigen zeggen geen klachten gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel