Plannen voor 200 appartementen op kavel school Meergronden

ALMERE • Do 12 mei 2022 | 16:05 • Donderdag 12 mei 2022 | 16:05

De gemeente Almere wil 200 appartementen gaan bouwen op het kavel van middelbare school de Meergronden. De woningbouw maakt onderdeel uit van plannen voor de gebiedsontwikkeling van Almere Haven. Als eerste krijgt de school een nieuw gebouw, dat moet volgens de planning in 2026 klaar zijn. Daarna kan worden begonnen met woningbouw.

Onduidelijk is nog waar de woningen precies komen te staan op het kavel. In de plannen van de gemeente is ook nog ruimte om het aantal appartementen te verlagen tot 160. Volgens de gemeente is er wel al duidelijk dat er verlies gemaakt zal worden op de bouw van de school en de appartementen. Hoe groot dat verlies is, is geheim. Maar er is wel een manier gevonden om het verlies af te dekken, vanuit andere budgetten.

Er komen geen sociale huurwoningen in het complex. De gemeente gaat voor nu uit van 54 gereguleerde huurwoningen en 146 woningen in het middeldure en hoge huursegment.

Gebouw toe aan vernieuwing
De Meergronden is de oudste middelbare school van Almere en het huidige gebouw is aan vervanging toe. De gemeente stelde eerder 30 miljoen euro beschikbaar voor een nieuw schoolgebouw. De school biedt daarmee straks plek aan 1200 leerlingen.

Ook komen er ruimere openingstijden en zal het gebouw open zijn van 08.00 tot 22.00. Daarmee hoopt de gemeente dat de school een ontmoetingsplek wordt voor de buurt. Het doel is om zo de samenhang tussen scholieren, bewoners en creatieve ondernemers in Almere-Haven te versterken.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel