Formatie op Urk is klaar: college van SGP, CDA en CU

URK • Ma 16 mei 2022 | 12:15 • Maandag 16 mei 2022 | 12:15

Urk krijgt de komende vier jaar een college van SGP, CDA en ChristenUnie. Dat laat formateur Nathanaël Middelkoop weten. Volgens hem is de formatie afgerond en het coalitieakkoord is klaar.

SGP, CDA en ChristenUnie op Urk willen de komende vier jaar inzetten op de thema's wonen, werken en leven. Zo staat betaalbare woningbouw centraal. Het zijn onderwerpen waar de drie partijen zich in de verkiezingen hard voor hebben gemaakt, verklaart Middelkoop. Volgens de formateur is het een akkoord op hoofdlijnen. "Het coalitieakkoord benoemt wel het 'wat' maar niet het 'hoe'." Dat laat ruimte over aan de raad, aldus de formateur.

Middelkoop licht het akkoord donderdag verder toe in de gemeenteraad. Dan is ook de beëdiging van het nieuwe college. Naast Middelkoop zullen Willem Foppen (CDA) en Freek Brouwer (ChristenUnie) aan de slag gaan als wethouder. Foppen is de enige nieuweling. Hij was de afgelopen twaalf jaar raadslid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel