Mogelijkheid extra woningen Oosterwold toch onderzocht

ALMERE • Di 17 mei 2022 | 0:53 • Dinsdag 17 mei 2022 | 0:53

De gemeente Almere gaat kijken of er toch extra woningen gebouwd kunnen worden in nieuwbouwwijk Oosterwold. Op dit moment is daar nog ruim 30 hectare bouwgrond beschikbaar, maar eerder is een maximum gesteld aan het aantal woningen in het gebied. En dat is al bereikt, meldde Omroep Flevoland maandag.

Nu de woningnood groot is, wil de gemeente onderzoeken of van dat maximum afgeweken kan worden. Daarvoor zal Almere in gesprek moeten met de gemeente Zeewolde en het Rijksvastgoedbedrijf, die ook zeggenschap hebben in Oosterwold. Met die partijen zijn ook de eerdere afspraken gemaakt.

Bewoners hebben nog veel vragen
De gemeente zal ook de huidige bewoners achter de plannen moeten krijgen. Die konden maandagavond tijdens een zogenoemde meedenkavond aangeven wat zij vinden dat met de braakliggende grond moet gebeuren en of ze extra woningbouw zien zitten.

Ze bleken vooral nog veel vragen en opmerkingen te hebben. Zo wil een deel van de bewoners op de vrije kavels niet enkel woningbouw, maar ook openbare voorzieningen zoals een speeltuin. De gemeente geeft aan dat die kavel dan wel door de bewoners zelf moet worden betaald. Het uitgangspunt is namelijk dat alle grond verkocht moet worden.

Extra woningen nu is niet zonder gevolgen
Almere hoopt na de zomer duidelijkheid te kunnen geven over de extra woningen. Mochten er inderdaad meer huizen gebouwd worden, dan heeft dat wel gevolgen voor toekomstige ontwikkelingen in Oosterwold. Omdat het maximale aantal woningen in het huidige gebied is bereikt, moet dat in de nog te ontwikkelen gebieden van Oosterwold worden gecompenseerd. Dat zou betekenen dat er aan Zeewolder kant minder woningen mogen komen. Ook enkele gebieden in handen van projectontwikkelaars mogen dan minder huizen bevatten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel