Ruimte voor 70 extra Oekraïense vluchtelingen in Lelystad

LELYSTAD • Wo 18 mei 2022 | 0:12 • Woensdag 18 mei 2022 | 0:12

In het voormalige schoolgebouw SGL in Lelystad is ruimte voor 70 extra vluchtelingen. Dat maakte burgemeester Mieke Baltus dinsdag bekend. In eerste instantie was er in het gebouw ruimte voor 200 vluchtelingen, dat werd later opgeschaald naar 280, nu is er ruimte voor 350 vluchtelingen.

Halverwege maart werd duidelijk dat er in het voormalige schoolgebouw SGL Oekraïense vluchtelingen zouden worden opgevangen. Vorige maand bleek dat ruim 40 procent van de opvangplekken in Flevoland niet gevuld is. In Lelystad waren toen 18 plekken vrij.

Geen extra noodopvang
In Lelystad wordt geen extra ruimte gemaakt voor de opvang van vluchtelingen uit andere landen. PvdA en GroenLinks hadden daar vragen over gesteld, omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel vol is. Wethouder Elzakalai gaf aan dat de gemeente Lelystad een steentje bijdraagt door vaart te maken met het opvangen van statushouders.

Volgens hem zorgt een gebrek aan huisvesting van die statushouders ervoor dat die te lang in asielzoekerscentra blijven zitten, waardoor die overvol zijn. "In dat opzicht hebben we de achterstand van het aantal te huisvesten statushouders dat we hadden al helemaal ingelopen en lopen we nu zelfs al voor op de doelstelling voor volgend jaar", zegt de wethouder. "Lelystad draagt haar steentje dus al meer dan bij als het gaat om het oplossen van het probleem van de overvolle asielcentra"

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel