Brandweer hoopt nieuwe vrijwilligers te vinden met demonstratiedag

EMMELOORD • Za 21 mei 2022 | 11:56 • Zaterdag 21 mei 2022 | 11:56

Het is de hele dag al redelijk druk bij de brandweerkazerne in Emmeloord. Dit zegt een woordvoerder. De brandweer is opzoek naar vrijwilligers en heeft daarom nog tot 20.00 uur vanavond de deuren opstaan voor bezoekers. Er worden de hele dag al allerlei demonstraties gegeven bij de kazerne aan de Nijverheidsstraat.

Met de demonstraties wil de brandweer een kijkje geven in de wereld van brandweervrijwilligers. De kazerne wil graag met bezoekers in gesprek gaan om te kijken of werken bij de brandweer iets voor hen is.

Slachtoffer zoeken tijdens woningbrand
Bij de kazerne worden de hele dag allerlei incidenten in scène gezet, zodat bezoekers zelf ervaren hoe het is om hulpverlener te zijn. Er wordt onder andere een woningbrand geënsceneerd, waarin de bezoeker een mogelijk slachtoffer moet zoeken.

Ook wordt er een ongeluk in scène gezet, waarbij de bestuurder uit de auto moet worden geknipt. Daarnaast zijn er verschillende brandweervoertuigen aanwezig en kunnen bezoekers een rondje varen op de reddingsboot van reddingsbrigade Noptunes.

Of er al nieuwe vrijwilligers zijn aangemeld is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel