Geluidsscherm bij Bouwmeesterbuurt klaar

ALMERE • Ma 23 mei 2022 | 14:45 • Maandag 23 mei 2022 | 14:45

Het geluidsscherm aan de Buitenring in Almere ter hoogte van de Bouwmeesterbuurt is klaar. Met de aanleg van het geluidsscherm wordt de geluidsoverlast van veel woningen verlaagd met 5 decibel. Hiermee wordt volgens Provincie Flevoland weer voldaan aan de hoogte van de geluidbelasting die bij de bouw van de woningen was voorzien.

In 2018 hadden veel woningen in de Bouwmeesterbuurt last van het geluid van het verkeer op de Buitenring. Toen werd het Actieplan geluid 2018-2023 gemaakt. "De grote ontwikkelingen in de provincie zorgen voor een stijging van het aantal verkeersbewegingen", zegt gedeputeerde Jan de Reus (infrastructuur). "Daarmee kan ook de geluidshinder voor bewoners toenemen. Het is belangrijk dat de kwaliteit van wonen in Flevoland, ondanks die ontwikkelingen, goed blijft."

De provincie controleert iedere vijf jaar de verkeersontwikkelingen. "Uit deze monitoring is nu gebleken dat er op de Buitenring in Almere reden was om de geluidsbelasting voor de woningen dankzij een geluidsscherm te verlagen", aldus De Reus.

Nadat de provincie de hoogte van de overlast had bepaald, is voor woningen met een geluidbelasting vanaf 55 dB bepaald welke maatregelen doelmatig en effectief zouden zijn. Voor de situatie Almere Buiten bood een geluidsscherm een goede oplossing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel