GroenLinks neemt afstand van opmerkingen fractielid over angstcultuur en discriminatie

FLEVOLAND • Wo 25 mei 2022 | 11:27 • Woensdag 25 mei 2022 | 11:27

De Statenfractie van GroenLinks in Flevoland neemt afstand van de beschuldigingen over een angstcultuur en discriminatie bij de provincie Flevoland van fractielid Hicham Ismaili Alaoui. Die stelde samen met vijf oppositiefracties vragen over discriminatie en ongewenste omgangsvormen bij sollicitatieprocedures binnen het ambtelijk apparaat.

Fractieleider Corina Straatsma zegt nu dat coalitiepartij GroenLinks "zich distantieert van de suggestieve toonzetting van deze vragen en van de aantijgingen in de media waarin onze partijnaam wordt gebruikt." Alaoui zei tegen Omroep Flevoland dat er meerdere mensen zich hebben gemeld. Volgens Straatsma heeft hij de fractie geïnformeerd over één klacht 'die hem zeer geraakt heeft'. "Dat is voor onze fractie aanleiding geweest om vragen te stellen over beleid en uitvoering door de provincie."

Volgens Straatsma doet Alaoui voorkomen dat er sprake is van een angstcultuur en een patroon van discriminatie in het provinciehuis. Dat gaat haar te ver. De fractievoorzitter kan niet uitleggen hoe het kan dat Alaoui zelf met vragen naar buiten is gekomen. "We zijn niet tot overeenstemming gekomen over de manier van indiening", laat ze weten. De fractie beraadt zich nog op de positie van het Statenlid.

Statenlid Hicham Ismaili Alaoui laat weten het nieuws van zijn fractie via de media te hebben gehoord. De politicus wil verder niet inhoudelijk reageren op de uitspraken van GroenLinks-fractievoorzitter Corina Straatsma. Hicham Ismaili Alaoui laat weten bij de Statenvergadering van woensdagmiddag namens GroenLinks mee te doen aan de vergadering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel