Zes ton voor een skatepark en renovatie van een oude baan

LELYSTAD • Do 26 mei 2022 | 15:38 • Donderdag 26 mei 2022 | 15:38

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad wil 600.000 euro uitgeven voor een nieuw skatepark en de renovatie van de huidige skatebaan in het Zilverpark.

Het nieuwe skatepark met een zogenoemde pumptrackbaan moet in het Woldpark komen. Een pumptrack is een circuit van bulten en bochten die in een bepaalde cadans achter elkaar liggen. Het wordt zowel door skaters als BMX-crossers gebruikt. Wethouder Jack Schoone spreekt zelfs van een 'state of the art' skatepark met de mogelijkheid voor jongeren om elkaar op een sportieve- en eigentijdse manier te ontmoeten.

In 2020 gaven jongeren in Lelystad aan dat ze graag extra skate mogelijkheden zouden willen hebben. De bestaande baan in het Zilverpark werd te druk en zou ook niet voor iedereen voldoen aan de eisen van een moderne skatebaan. Na goedkeuring van de raad is het college met de jongeren gaan kijken naar een geschikte locatie. Daarbij is gelet op een centrale ligging met voldoende toezicht, maar niet te dicht bij huizen.

Jongeren dragen zelf ook bij
Het definitieve voorstel wordt ook met de jongeren gemaakt. Een aantal van hen is inmiddels ook een crowdfunding begonnen voor uitgaven voor het nieuwe park, zoals een waterpunt, een openingsfeest en materiaal voor jongeren die in het park willen skaten, maar hier geen geld voor hebben. Ook willen de jongeren in het eerste jaar graag een evenement kunnen houden en mogelijk clinics laten geven.

Het voorstel van het college moet nog naar de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel