Aanvraag voor 72 appartementen bij restaurant Tang Dynastie

ALMERE • Vr 27 mei 2022 | 13:31 • Vrijdag 27 mei 2022 | 13:31

Op de plek van restaurant Tang Dynastie in Almere Buiten moeten 72 appartementen komen. Dat staat in een aanvraag van een omgevingsvergunning die bij het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Almere is ingediend. Volgens de eigenaresse komt het restaurant 'in mindere mate' terug onder de appartementen.

Het Chinees restaurant aan de Sumatraweg is al ruim twee jaar dicht nadat er in februari 2020 brand uitbrak in de meterkast. In 2021 wilde de eigenaresse van Tang Dynastie het restaurant weer openen als alle coronamaatregelen werden opgeheven. Door de coronacrisis ging het tweede restaurant van de eigenaren ook dicht, waardoor er grote zorgen waren over het voortbestaan van beide horecabedrijven. De eigenaresse zei in april 2020 dat er geen buffers waren. Al het geld was gestoken in het nieuwe pand en dat draaide nog maar net.

Omdat het nog gaat om een ingediende aanvraag voor de omgevingsvergunning, kunnen er nog geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend. Dat kan pas als het college een besluit neemt op de aanvraag. Dat moet bij een reguliere procedure binnen acht weken na de aanvraag gebeuren. Het college liet aan Almere Deze Week weten dat een aantal partijen de laatste maanden bij de gemeente heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden van herontwikkeling op het terrein van het restaurant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel