Skûtsje omgeslagen op Eemmeer, opvarenden gered

ZEEWOLDE • Vr 27 mei 2022 | 14:21 • Vrijdag 27 mei 2022 | 14:21

Een skûtsje is vrijdagmiddag omgeslagen op het Eemmeer bij Zeewolde. Zestien opvarenden zijn uit het water gehaald en aan wal gebracht. Ze deden mee aan de jaarlijkse Zuidwal-botterwedstrijd in Bunschoten. De veiligheidsregio Utrecht laat weten dat een van de opvarenden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis is gebracht.

Rijkswaterstaat, passanten en de bemanning van de reddingsboten van Huizen, Blaricum en Naarden waren snel ter plaatse bij het omgeslagen schip. Veertien personen werden verdeeld over de toegesnelde boten en naar de jachthaven van Bunschoten-Spakenburg gebracht. Twee achtergebleven bemanningsleden werden even later uit het water gehaald.

Volgens watersportvereniging De Eendracht uit Bunschoten-Spakenburg was het verantwoord om het water op te gaan voor de wedstrijd. Toch is het risico van omslaan iets groter voor een skûtsje, zegt een medewerker van de vereniging tegen RTV Utrecht: "Zo'n skûtsje is relatief klein en slaat sneller om dan een grote botter." Rijkswaterstaat probeerde het schip overeind te houden om te voorkomen dat het zou zinken. Inmiddels is gestart met de berging van het skûtsje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel