Beslag op bankrekeningen Camp & Surf volgens rechter terecht

LELYSTAD • Do 2 juni 2022 | 23:33 • Donderdag 2 juni 2022 | 23:33

Aannemer De Wilde uit Lelystad heeft terecht beslag laten leggen op de bankrekeningen van surfschool Camp & Surf. Dat heeft de rechter donderdag beslist.

De Wilde deed een paar klussen bij de pas begonnen surfschool en camperplaats aan de Markerstrekdam in Lelystad. De twee partijen kregen vervolgens ruzie over werkzaamheden die niet naar tevredenheid waren uitgevoerd en facturen die vervolgens niet werden betaald.

Camp & Surf bracht de zaak twee weken terug voor de rechter, waar een laatste verzoeningspoging alsnog strandde. Volgens de surfschool en camperplaats voldoet het werk dat de aannemer deed niet aan de eisen. Zo zouden de grondplaten voor de campers niet goed zijn aangebracht. Verder zouden de betonplaten waar de horeca op moet komen te staan verkeerd zijn gelegd en daardoor verzakken. Ook de elektriciteitskabels en databekabeling zijn niet waterdicht afgewerkt, liet de directeur van Camp & Surf weten.

Klus nooit officieel opgeleverd
De Wilde nam de klus aan voor ruim een ton, maar wacht nog altijd op zo'n 60.000 euro. Camp & Surf weigerde die te betalen en zegt bovendien dat de klus nooit officieel is opgeleverd. Daarna liet de aannemer beslag leggen op de bankrekeningen van het recreatiebedrijf.

De rechter vindt dat terecht. De aannemer heeft het werk namelijk wél opgeleverd omdat er een slotfactuur is verstuurd. Of het werk wel of niet deugdelijk is gedaan, moet uit een bodemprocedure blijken. De kortgedingenrechter kan daar niet over oordelen, staat in het vonnis te lezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel