Team uit Urk coördineert zoektocht naar vermiste Gino

URK • Vr 3 juni 2022 | 15:40 • Vrijdag 3 juni 2022 | 15:40

Het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) uit Urk zorgt ervoor dat burgers die meezoeken naar de vermiste Gino gestructureerd te werk gaan. Voor de derde dag op rij wordt in Limburg met man en macht gezocht naar de vermiste 9-jarige jongen. Volgens het platform zijn er ongeveer 300 burgers aan het zoeken.

De familie van Gino heeft het zoekteam uit Urk donderdagavond benaderd en vrijdagochtend reden de vrijwilligers richting Limburg. Mensen (minimum leeftijd 18 jaar) die willen meehelpen in de zoektocht kunnen zich melden bij de verzamellocatie in Kerkrade. Vervolgens krijgt iedereen een zoekgebied aangewezen. "Dat moet ervoor zorgen dat er niet zomaar overal gezocht gaat worden, want dan is onduidelijk wie waar heeft gekeken", vertelt Ramona van Urk van het CPV.

De jongen is woensdagavond voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Er wordt gezocht binnen een straal van 30 kilometer rond deze plek. De politie houdt rekening met alle scenario's en zegt dat het kind in levensgevaar is. Daarom is er donderdagmiddag een AMBER Alert uitgegeven.

Update: De politie maakte zaterdag tijdens een persconferentie bekend dat het lichaam van de jongen is gevonden bij een woning in Geleen. Een 22-jarige man is aangehouden op verdenking van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van de jongen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel