Politie vordert rijbewijzen in vanwege snelheid en alcohol

LELYSTAD • Ma 6 juni 2022 | 12:02 • Maandag 6 juni 2022 | 12:02

Twee automobilisten hebben maandag in Lelystad hun rijbewijs moeten inleveren vanwege hardrijden en drankgebruik. Een Lelystedeling raakte zijn rijbevoegdheid kwijt omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Een man uit Culemborg moest zijn rijbewijs afgeven nadat hij was betrapt op hardrijden op de A6.

De Lelystedeling werd in de nacht van zondag op maandag betrapt op de Zeelaan. Agenten lieten de man bij een verkeerscontrole blazen. Uit de test bleek dat de 26-jarige man drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kan een boete verwachten.

Agenten stuitten maandagochtend op de man uit Culemborg. De 29-jarige automobilist reed 84 kilometer te hard tussen afslag Lelystad Noord en de Ketelbrug. De man werd geklokt op 184 kilometer per uur waar maximaal 100 is toegestaan. De verkeersofficier neemt de zaak in behandeling, aldus de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel