Laatste grote onderdelen Michiel de Ruyterbrug naar bestemming

URK • Wo 8 juni 2022 | 6:15 • Woensdag 8 juni 2022 | 6:15

De laatste grote onderdelen van de nieuwe Michiel de Ruyterbrug op Urk zijn dinsdagavond over de weg verplaatst naar de bouwlocatie van de toekomstige Zeeheldenwijk.

Enkele uren eerder waren de stalen onderdelen met een ponton aangekomen in de haven van Urk. Ze zijn deels gemaakt door Knook Staal en Machinebouw. Uitvoerder Corné Verhulst van het staalbedrijf: "Een flinke klus, maar een leuke klus. Het is een behoorlijk ding geworden. De balans van de brug is veruit het zwaarste, die weegt 130.000 kilo."

Scheepvaart stilgelegd
Drie voertuigen voor uitzonderlijk transport hebben het konvooi begeleid. Met dranghekken en verkeersregelaars werden steeds andere wegen op de route van de haven via de Arie de Witbrug naar het bouwbedrijf afgesloten. Ook de scheepvaart in de buurt werd tijdelijk stilgelegd. Binnen een half uur was het transport geklaard, twee uur sneller dan verwacht.

De brug is belangrijk voor de gemeente Urk omdat het de verbinding wordt tussen de nieuwbouw en het oude deel van het dorp. Na het opknappen van de Urkerweg wordt begin 2023 de brug naar verwachting echt in gebruik genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel