Theatergezelschap bereidt zomervoorstelling voor op Stadsboerderij

ALMERE • Vr 10 juni 2022 | 7:00 • Vrijdag 10 juni 2022 | 7:00

Theatergezelschap Suburbia is op de Stadsboerderij op de Kemphaan in Almere bezig met de laatste repetities voor de zomervoorstelling 'EX'. Het stuk is geschreven door de Duitse schrijver Marius von Mayenburg voor het Rijkstheater in Stockholm. Deze zomer wordt het stuk voor eerst buiten Zweden gespeeld.

"Het is een stuk waarvan ik dacht dat ik het heel mooi op een Almeerse manier kan vertellen", zegt regisseur Albert Lubbers die daarbij Oosterwold in het achterhoofd heeft. "Het gaat over een architect en zijn vrouw die een huis aan het bouwen zijn. Ze hebben een jong gezin en wonen in een caravan. Zodra je Oosterwold ingaat barst het van dat soort situaties. Dat leuk me een mooie en geestige ingang tot het stuk."

Eisen van de samenleving
De voorstelling gaat volgens Lubbers over de eisen die mensen aan elkaar stellen en die de samenleving stelt. Over het zijn van een goede vader, een goede echtgenoot en het hebben van een carrière. Over hoe dat botst als je dat allemaal goed wilt uitvoeren. En vooral over hoe dat niet lukt.

Volgens acteur Hanne Arendzen - die één van de hoofdrollen vertolkt - is theater altijd een uitvergroting van de werkelijkheid. Maar in dit stuk is het wel een vormgeving van hoe het leven er volgens haar uit zou kunnen zien.

De eerste try-out van het stuk is op 15 juni. Op 25 juni gaat 'EX' in première op de Stadsboerderij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel