Stichting Kindervakantieland verkoopt pand niet, zoekt verhuurder

ALMERE • Di 14 juni 2022 | 12:26 • Dinsdag 14 juni 2022 | 12:26

De Almeerse Stichting Kindervakantieland gaat het gebouw van de stichting niet verkopen. Dat zegt bestuurslid Olav van der Linden. Een voorwaarde voor verkoop was dat de stichting het pand in de zomer zes weken kon gebruiken, maar het bleek lastig om dit als waterdichte voorwaarde op te nemen in een verkoopcontract.

De stichting organiseert in de zomer zes vakantieweken voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die door hun thuissituatie niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan. Het gebouw waar de kinderen op het stadslandgoed verblijven, stamt uit 2001. Het pand is toe aan groot onderhoud maar het bestuur van de stichting zegt het geld voor de opknapbeurt niet te hebben.

Het bestuur overwoog daarom het pand te verkopen en sprak daarover met een mogelijke koper. Deze particulier zou het pand willen opknappen. En die mogelijke koper zou bereid zijn om het pand gedurende de hele zomer beschikbaar te houden voor het organiseren van de kindervakanties.

Van der Linden zegt dat dat een lastige constructie bleek: "De garanties zijn bekeken door juristen. Het leek waterdicht, maar bij een faillissement bijvoorbeeld zou het tot een stevige discussie kunnen leiden. Dan heb je wellicht niet de rechten die je denkt te hebben. Dus dat gaan we niet doen."

Voorzitter trad af vanwege verkoop
Dat was ook wat ex-voorzitter Frits Huis zei. "Als die koper failliet gaat, dan veegt een curator die clausule zo van tafel. Die curator moet dat gebouw wegzetten en die heeft echt lak aan zo'n clausule." Volgens hem zou de verkoop het voortbestaan van de stichting in gevaar brengen. Daarom trad hij af.

Van der Linden laat weten dat het bestuur nu onderzoekt of er een partij is die het pand wil exploiteren en verhuren buiten hun vakantieweken om. "Zodat het pand geborgd blijft voor die zes weken dat wij het nodig hebben. En dan kunnen we kijken of er een partij is die het beheer professioneel kan aanpakken zodat wij geen kopzorgen hebben." Twee partijen zouden daarin geïnteresseerd zijn. De stichting hoopt binnen een paar maanden duidelijkheid te hebben.

Aanmelden voor vakantieweken
Ook deze zomer organiseert de stichting weer zes vakantieweken op De Kemphaan. In de tweede, derde, vierde en vijfde week zijn er nog plekken vrij. Ouders kunnen hun kind(eren) nog aanmelden. Zij mogen dan een week logeren in het huis en gaan dan allerlei spellen doen en ook een dagje uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel