College wil in gesprek met Batavia Stad over horecawensen

LELYSTAD • Wo 15 juni 2022 | 6:27 • Woensdag 15 juni 2022 | 6:27

Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad wil binnenkort met Batavia Stad praten over de wens om de openingstijden van de horeca uit te breiden. Dat antwoordde wethouder Adam Elzakalai dinsdagavond op vragen van de gemeenteraad over de stand van zaken.

Batavia Stad wil de gemaakte afspraken met de gemeente Lelystad herzien. Twee weken geleden werd duidelijk dat het outletcentrum aan de Lelystadse kust het horeca-aanbod wil uitbreiden en de openingstijden daarvoor graag wil verruimen.

Zorgelijke geluiden
Gemeenteraadslid Marianne van de Watering (Mooi Lelystad) vroeg zich af of er al overleg is gevoerd over de intentieovereenkomst met Batavia Stad. "We horen zorgelijke geluiden over de wensen van Batavia Stad en ook over de mogelijke neveneffecten en gevolgen," zei Van de Wetering. "We zouden het zeer op prijs stellen als het college de raad informeert voordat een herziene intentieovereenkomst is ondertekend."

Elzakalai wil best praten met Batavia Stad, maar hun wensen moeten wel passen in het gemeentelijke horecabeleid. De wethouder beloofde de raad hierover tijdig te informeren. "Op het moment dat een raadsbevoegdheid aan de orde is wordt u daarbij betrokken en erover geïnformeerd." Van de Watering vroeg ook nog of de omliggende horeca mag 'participeren in de overwegingen' als het gaat om uitbreiding van de openingstijden, maar daarop gaf de wethouder geen antwoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel