Batavia Stad wil meer mogelijkheden voor horeca

LELYSTAD • Ma 30 mei 2022 | 20:32 • Maandag 30 mei 2022 | 20:32

Outletcentrum Batavia Stad in Lelystad wil meer mogelijkheden voor de horeca. Dat laat centrumdirecteur Chris Janse weten. Het college van burgemeester en wethouders is bereid te kijken naar de mogelijkheden.

Batavia Stad wil graag ruimere openingstijden voor de horeca en heeft nu een intentieovereenkomst ondertekend samen met de gemeente Lelystad. "We willen de afspraken die twintig jaar geleden zijn gemaakt, actualiseren", vertelt Janse. "We willen dat onze horeca niet meer ondergeschikt is aan het stadshart." Nu is het zo dat de horeca in het outletcentrum moet sluiten op dezelfde tijden als de winkels. Janse wil dat bezoekers 's avonds ook kunnen genieten van de horeca.

'Meer ruimte'
Daarnaast wil Batavia Stad ook de horecagelegenheden kunnen uitbreiden. Nu is er een bepaald aantal vierkante meters dat bestemd is voor horeca en de rest voor winkels. "We willen binnen de muren van de stad de mogelijkheid hebben om de restaurants uit te breiden. Alle veranderingen moeten nu eerst langs de gemeente en daar zouden we iets meer ruimte in willen hebben."

In een eerder bericht werd gesproken over een uitbreiding van Batavia Stad buiten de muren van de stad. Volgens woordvoerder Scott Otte zijn die plannen nog niet zo ver. "Uiteindelijk zouden we wel willen uitbreiden buiten de muren van de stad, maar dat gaat om een plan voor de aankomende jaren. Op dit moment zijn we nog niet zo ver."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel