Grote opkomst bij Ensyfair: "Iedereen is gewoon lekker gezellig"

ENS • Vr 17 juni 2022 | 18:45 • Vrijdag 17 juni 2022 | 18:45

Jong en oud kan deze week in Ens genieten van meerdere evenementen. Deze week wordt de jaarlijkse feestweek in het dorp georganiseerd. Er was er al een cabaretvoorstelling, een quiz, een bingo en vrijdag barstte de vrijdagmiddagborrel los. De organisatie verwacht zo'n 1200 bezoekers.

"In het verleden hadden we 900 á 1000, maar inmiddels is de dorpsborrel in Ens zo'n begrip geworden dat ook veel mensen uit de omliggende dorpen hier naartoe komen", zegt Bert Meijer van de organisatie. "We zijn zeer tevreden. Er is elke dag wat te doen hier in Ens. Tot nu toe is er bij elke activiteit een grote opkomst, lachende mensen, geen gedoe en mooi weer. Dus we zijn dik tevreden."

De organisatie heeft extra maatregelen genomen vanwege het warme weer. "Natuurlijk zorgen we dat er genoeg te drinken is en dan niet alleen bier", zegt Bert Meijer van de organisatie. "We hebben extra waterpunten ook voor de kinderen. We hebben genoeg schaduwpunten gecreëerd waar mensen even kunnen gaan zitten. En we hebben genoeg eettentjes zodat iedereen niet alleen genoeg drinkt, maar ook eet. En dan komt het helemaal goed."

Bezoekers van het festival kunnen in de grote tent een drankje halen en ook volkszanger Jannes komt langs. Voor de kinderen is er een kermis opgebouwd. "Welke band er ook speelt, het maakt niet uit. Iedereen is gewoon lekker gezellig", zegt een van de bezoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel