Zonder helm rondlopen op een bouwterrein? Dat kan alleen vandaag even

FLEVOLAND • Za 18 juni 2022 | 15:55 • Zaterdag 18 juni 2022 | 15:55

Bij hoge uitzondering konden Flevolanders zaterdag zonder helm en veiligheidsschoenen bouwprojecten bezoeken. Tijdens de Dag van de Bouw gingen eenmalig de hekken open. Dat gebeurde ook bij het appartementencomplex High Note in Almere dat volop in aanbouw is.

Bezoekers lopen af en aan op de Landdrostdreef. "Het is een vrije inloop en we verwachten ook nog wat groepen", zegt Wasim Haji van bouwbedrijf Heddes. Haji moet de dag in goede banen leiden. "We hebben een looproute en ook het een en ander afgezet. Daardoor kunnen bezoekers nu veilig door het pand lopen". Haji legt uit dat de bouw van het complex aardig spoedig verloopt. Zo wordt er nu druk gewerkt aan de negende verdieping "en we moeten nog door naar de negentiende".

Ook de toegestroomde bezoekers vinden het erg leuk om zo over het terrein heen te kunnen lopen. "Het geeft een goed beeld hoe de bouw nu verloopt", zegt een van de bezoekers. Een ander zegt: "Ik ben zelf architect en vind het heel interessant om te zien hoe zo'n bouw gaat. Ik steek daar veel kennis en ervaring van op".

Volgens Haji is het belangrijk om mee te doen met zo'n open dag. "Naast informatie geven, maak je ook mensen enthousiast voor de bouw. Wie weet trekken we nog nieuwe mensen aan. Ook zorg je er voor dat omwonenden de situatie waarin gewerkt wordt beter begrijpen."

Niet alleen Almere
Ook op andere plekken was het mogelijk om bouwprojecten te bezoeken. Op Urk was het bouwterrein van de Michiel de Ruyterbrug open. Bij de N307 kan men terecht bij het terrein van de Roggebotsluis en de vernieuwde provinciale weg. Ook de bouw van woonwijk 't Groene Wold in Almere deed mee aan de Dag van de Bouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel