Zonneboot RSG-leerlingen uit Zeewolde doet het goed

ZEEWOLDE • Di 21 juni 2022 | 11:46 • Dinsdag 21 juni 2022 | 11:46

Het Young Solar Team van RSG Slingerbos, met vestigingen in Harderwijk en Zeewolde, gooit hoge ogen bij de Elfstedentocht voor duurzame zonneboten. Het team, waar in totaal vier leerlingen uit Zeewolde in zitten, staat na het openingsweekend in Friesland op de vierde plaats.

"Het ging best soepel", zegt leerlinge Isa de Vries. "De eerste dag besloten we als vijfde en op de tweede dag, waarop we eerst door wat motorproblemen afgezakt waren naar de twintigste plaats, heeft onze schipper heel goed gevaren, waardoor we nu vierde staan." In totaal doen er meer dan 30 scholen mee aan de Young Solar Challenge. Ze bouwden allemaal een boot van hetzelfde bouwpakket en met dezelfde motor.

Komend weekend is deel twee van de wedstrijd. "Ik hoop dat we weer hard kunnen varen en misschien nog een plaatsje kunnen stijgen, maar als we vierde blijven, is dat ook een heel mooie plek", zegt de Technasium-leerling. Meedoen is belangrijker dan winnen, vindt ze. "Het is mooi dat het zo werkt; dat de zonnepanelen de accu's opladen en de boot daardoor lang kan varen", zegt De Vries. "Vanuit het Technasium vinden wij het ook erg belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan duurzame energie."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Bart Bos van de Lokale Omroep Zeewolde. Omroep Flevoland en LOZ werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Voor tips: bart.bos@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel