50.000 ritten met deelvoertuigen in drie maanden

ALMERE • Di 21 juni 2022 | 15:03 • Dinsdag 21 juni 2022 | 15:03

Tot nu toe zijn er in Almere 50.000 ritten gemaakt met deelfietsen en deelscooters. Dat heeft wethouder Julius Lindenbergh bekendgemaakt. De deelvoertuigen zijn sinds eind maart beschikbaar in Almere vanuit de aanbieders Tier en GoSharing.

Online komen geregeld foto’s voorbij van Almeerders die hinder ervaren van de deelvoertuigen, bijvoorbeeld doordat er midden op een stoep geparkeerd is. Lindenbergh schrijft daarover: "Handhavers van de gemeente zijn tijdens de ronde in de wijken alert op deelvoertuigen die hinderlijk staan geparkeerd. Als dit het geval is, dan gaan zij in gesprek met de bestuurder. In geval van ernstige hinder kan een boete volgen. Rekening houden met andere inwoners en mindervaliden is ook bij deelmobiliteit van belang!"

De deelvoertuigen zijn nog niet in heel Almere te gebruiken. Jesper Vis, directeur van TIER, liet eerder weten op termijn te willen uitbreiden. "Als klanten proberen TIER te gebruiken en we het niet kunnen bieden, dan zien we dat via de app. Op basis daarvan kunnen we kijken of we het servicegebied verder moeten uitbreiden."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel